Over mij

Tot mijn 35ste heb ik gewerkt in diverse marketingfuncties in het bedrijfsleven. De beste beslissing van mijn leven was mijn ontslag indienen en een sabbatical van ruim een jaar nemen. In dat jaar ben ik op reis gegaan en bij terugkomst heb ik een professionele trainers- en coachingsopleiding gevolgd. Ik vond mijn plek in het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en ik ben nog altijd heel gelukkig met deze keuze.

Ik geloof in tijd en oprechte aandacht besteden aan mensen, ik geloof in het vermogen van mensen om te veranderen als ze dat écht willen en ik geloof dat mensen gelukkiger worden als ze meer invloed uitoefenen op het verloop van hun eigen leven en datgene doen wat bij hun talenten past. Ik geloof in het verbinden van je eigen gevoel voor zingeving met het maken van praktische keuzes. Vanuit deze uitgangspunten begeleid en stimuleer ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Onder de naam Reflection training & coaching train en coach ik op het gebied van o.a. communicatie, samenwerken, leiderschap en loopbaankeuzes.

In mijn privéleven ben ik al jaren bezig met yoga en natuurvoeding. Ik heb gemerkt dat beide elementen, naast een grondige zelfkennis, voor mij de sleutel zijn tot een vitaal en sprankelend leven. De stap om mensen ook te begeleiden op het gebied van vitaliteit voelt dan ook als heel kloppend en logisch.

547518_607541069288137_1776067287_n

Mijn eerste yogales meer dan 10 jaar geleden voelde meteen als thuiskomen. Inmiddels is yoga niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Ik heb een yogadocentenopleiding gedaan en volg regelmatig workshops/retreats in binnen -en buitenland. Ik geniet van de fysieke uitdagingen die het biedt, van de rust, de helderheid en het bewustzijn dat het me brengt en van de wijsheid van het gedachtegoed.

Ik eet natuurlijke en zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Ik heb een aantal voedsel allergieën waardoor ik op een andere manier naar voeding ben gaan kijken. Door te experimenteren en onderzoek te doen merkte ik dat bepaalde voeding een enorm positieve impact heeft op mijn energieniveau. Door een ander voedselpatroon te volgen voel ik me energieker en heb ik een veel helderder hoofd. Ik ben geen diëtiste en vind dat je ook gewoon lekker moet kunnen genieten van eten en drinken, maar ik heb wel gemerkt dat je door een paar slimme voedingskeuzes veel lekkerder in je vel kunt zitten en je veel vitaler kunt voelen!

Naast yoga is een belangrijke manier van opladen voor mij de natuur ingaan. Genieten van de schoonheid en wijsheid van de natuur. De seizoenen beleven en met ze meebewegen. Tot rust en inzicht komen. De natuur heeft ons zoveel te bieden en is een prachtige spiegel voor onze eigen ontwikkeling.

Mijn motto? Leven, werken en eten in overeenstemming met je natuur en de natuur.

natuur-0382